15 Ekim 2015 Perşembe

Seboreik Dermatit Diyeti -2

6)Gerekliyse Multivitamin Gıda Desteği Alın:
Her ne civarı balanslı beslenmeye çalışsak da, ne yazık ki her gün ihtiyacımız meydana gelen bütün vitamin ve minerallerin tümünü çoğunlukla alamayız. Bilhassa günde en az 15 dk güneş görmüyorsak, muhtemelen vücudunuzda D vitamini eksikliği olacaktır. Vücudunuzdaki bu vitamin-mineral eksiklikleri de çok hastalığa zemin hazırlayacağından, genel sağlığınızı savunmak ve daha enerjik farketmek amaçlı güzel bir multivitamin-mineral desteği kullanmanız, sağlığınızı çok bakımdan pozitif etkileyecektir.
7)Sağlıklı Baharatların Yararlarından Yaralanın:
Özellikle antimikrobiyal ve antienflamatuar gösterişli olduğu malum bir takım baharatları tüketmeniz, seboreik dermatit semptomlarının da azalmasına destekçi olabilmektedir . Bu baharatlar:
Zerdeçal,
Fesleğen,
Mercanköşk,
Sarımsak,
Kekik,
Kişniş vs…
8)En Azından Bir Zaman Doymuş Yağ Tüketiminden Kaçının:
Dr. Trattler'a göre doymuş yağ tüketimi, dermatit oluşumunun sebepleri içinde ilk sıralarda yer alır. Bu nedenle en azından tedavinin başlangıcında 6-8 hafta müddetle şüphesiz tüketilmemesi gerekmektedir. Bu arınma çağından daha sonra ise çok az miktarda tüketilebilir. Doymuş yağlar en çok kırmızı et olmak üzere anında hemen bütün hayvansal gıdalarda, kaymağı alınmamış yoğurt benzeri yağlı süt ürünlerinde, yumurtada, tereyağında, hidrojenize bitkisel yağlarda, bütün işlenmiş ve yağlı gıdalarda, kızartmalarda vs.. benzeri ürünlerde bol miktarda bulunur.
9)Alerjen Gıdaların Tüketiminden Kaçının:
Bazı gıdaların, oldukça sağlıklı olsalar bile, birçok kişide alerji ya da enflamasyon benzeri problemlere gerek olabileceği çoğalış kabul edilmiş bir gerçektir. CSNN, bilhassa seboreik dermatitten yakınan hasta olanların 4 hafta boyunca aşağıdaki ürünleri şüphesiz tüketmemesini öneriyor:
Süt ürünleri,
Buğday içerikli gıdalar,
Gluten içerikli gıdalar,
Yumurta,
Mısır,
Soya fasülyesi,
Çilek,
Kahve,
Yer fıstığı vs…
Yukarıdaki gıdaların tüketimini 4 hafta müddetle kestiğinizde, muhtemelen seboreik dermatit semptomlarınızın azaldığını ya da iyileştiğini farklılık edeceksiniz. Bu durumda, bahsedilen ve alerjik özelliği olabileceği düşünülen gıdaları tek tek yine kullanmaya başlayabilirsiniz. Yine kullanmaya başladığınız gıda yine dermatit semptomlarınızın ortaya çıkmasına gerek meydana geliyorsa , o zaman bu gıdaya şüphesiz alerjik olduğunuzu anlayarak tüketmediğinizde, rahatsızlığın semptomları kocaman ölçüde azalmış olacaktır.
10)Zararlıların Tüketiminden Kaçının:
Hemen anında hepimiz, sağlığımıza oldukça zararlı meydana gelen çok temel maddeyi biliyoruzdur. İşte bu maddeler zararlı olmalarının yanı sıra, yararlı besinlerle vücudumuza aldığımız besleyici maddeleri de etkisiz duruma getirebilmekte ve onların besleyici niteliğini ortadan kaldırabilmektedir. İşte kaçınmanız gereken olan zararlılar:
Kafein,
İşlenmiş şeker,
İşlenmiş tahıllar,
Sigara,
Alkol…
Yukarıdaki gıdaların yanı sıra Dr. Balch çikolata, beyaz ekmek, işlenmiş gıdalar ve kızarmaların tüketimlerini de sınırlandırmamız gerektiğine göze çarpıyor .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder